Wat doet Stichting Groentje?

.

Cider is bij uitstek een heerlijke zomerse licht alcoholische dorstlesser!

Fruitbomen

De verzorging van de hoog- en halfstamappelsoorten is uitermate belangrijk om biodiversiteit in stand te houden. Dat gebeurt in professionele boomgaarden, maar ook net zo goed in uw achtertuin of uw kleine privéboomgaard, zo biologisch als mogelijk. Wij verzamelen uw appels en maken er een heerlijke cider van. U verzorgt de boom volgens onze kwaliteitseisen en u krijgt er een faire vergoeding voor om het onderhoud te kunnen waarborgen, zie pagina Fairtrade. Daarmee is Stichting Groentje het eerste afzetplatform voor 'burgers, boeren en buitenlui' en in het bijzonder voor gewassen en natuurproducten die biodiversiteit ondersteunen. We beginnen met fruitbomen en de productie van cider, maar nodigen u uit om ook met andere bedrijfstakken van biodiverse oogsten aan te sluiten.

image
 
image

Cider, een dorstlesser voor iedereen

Cider wordt gemaakt van een assortiment van bitterzoete en aromatische appelsoorten en of perensoorten.

Het sap behoudt tijdens het gistingsproces voor een groot deel zijn voedingswaarde en wordt niet zoals bier, lang gekookt. Daardoor vind je in ambachtelijk gemaakte cider nog belangrijke voedingsstoffen terug die ook in de appel zelf zitten.

Wanneer je cider verantwoord drinkt, let wel op de alcohol, is hij vriendelijk voor het spijsverteringssysteem en is Groentje Cider bovendien glutenvrij.

 

Puur natuur

Het allerbelangrijkste is dat wij u een zo natuurlijk mogelijke cider willen laten proeven. Er is zo veel verschil in cider kwaliteit. GROENTJE is gemaakt van 80% tot 100% appel- en of perensap. Puur natuur dus! Een eerlijk product uit Nederland; gecontroleerd geproduceerd, een product dat aantoonbaar voldoet aan alle strenge eisen van Nederlandse consumptie.

image
image

Puur Hollands

GROENTJE is een Nederlandse cider, een van de weinigen! Dat lijkt vreemd, want Nederland is een appelland. Samen met de diverse Pomologische Verenigingen en andere gepassioneerde telers van bijzondere hoog- en halfstam-appelrassen willen we daar verandering in brengen. Want juist deze half- en hoogstambomen zijn van bijzondere waarde voor de biodiversiteit.

Bestel in de webshop

De cider hangt nu nog aan de boom of zit in het vat. Maar als je wilt houden wij je op de hoogte wanneer er gebotteld wordt, of kun je onze eerste cider alvast reserveren met de voucher in de webshop.

naar de webshop

image