Over ons

Wat doen wij en waar staan wij voor

Hallo Allemaal!

image

Mijn naam is Angela Scheepers en ik ben eigenaar van Groentje Cider en oprichter van Stichting Groentje, fairtrade voor de natuur.

Vijf jaar geleden vond ik dat het tijd was om de volgende 25 jaar van mijn leven te besteden aan het behoud van deze mooie planeet aarde. Ik heb er mijn persoonlijke missie van gemaakt. Want het gaat niet goed met de biodiversiteit van planten, bomen en bodemleven. En als dat achteruitgaat wordt het biologisch eten van onze eigen Nederlandse bodem bijna onmogelijk, terwijl we dit toch juist steeds meer willen.

Ik heb mij omgeschoold naar de landbouw, vervolgens gespecialiseerd in hoogstam en halfstam fruitteelt en ben nu ook betrokken bij onderzoek daarin bij het Louis Bolk Instituut. Mijn passie wijnmaken heb ik ook geprofessionaliseerd en ik vraag jullie nu om samen met mijn team en de Koninklijke Nederlandse Heidemij Maatschappij mee op missie te gaan voor natuurbehoud.

Wat doen wij

Heel simpel. Wij maken van fruit van hoogstam- en halfstambomen een heerlijke cider voor jullie en betalen iedereen die de zorg op zich neemt voor deze waardevolle bomen een eerlijke prijs voor het fruit. Een prijs die het mogelijk maakt om bomen te blijven onderhouden. En met iedereen bedoel ik ook jou. Als jij bijvoorbeeld een hoogstam appel- of perenboom hebt of je wilt daar voor zorgen, dan krijg je voor de oogst diezelfde eerlijke prijs. Want je hoeft geen professional te zijn om voor bomen te zorgen. Groentje helpt daarbij.

Nog leuker is het dat wij het principe ere wie ere toekomt hoog in het vaandel hebben. Alle initiatieven die meedoen verdienen een plek op het etiket van Groentje. Daar zorgen wij voor. En elk initiatief krijgt dus ook een extra podium van ons.

"Doe mij maar een Groentje"

En natuurlijk willen we dat zo veel mogelijk mensen thuis deze unieke cider gaan drinken. Terwijl je zit te genieten weet je dat je ook nog iets goeds voor de natuur doet. Mijn droom is dat jullie straks allemaal vol overtuiging gaan zeggen: doe mij maar een Groentje!

De Stichting Groentje houdt het toezicht erop dat wij dit mooie fairtrade concept als bedrijf goed kunnen uitvoeren. Wij bieden daarmee heel veel organisaties en particulieren een kans op natuurbehoud, als je meedoet tenminste.

De tijd dringt!

Wij willen in september gaan produceren. Jouw eerste bijdrage aan de natuur is om NU bij Groentje Cider ook een bestelling te DOEN op onze website. Of sponsor ons! En we hebben heel veel coole tegenprestaties bedacht om van te watertanden! Mobiliseer zo veel mogelijk vrienden om dit te DOEN, dan garandeer ik jou een mooi feest bij Groentje. Kijk in de webshop naar ons aanbod van producten die wij voor jullie in petto hebben.

Naar de webshop

 

Groentje heeft een maatschappelijk doel

Groentje wil het eerste fairtrade merk in Nederland zijn voor natuurbehoud.