Fruitinkoop

Wij kopen uw fruit

Fruit inkoop

U heeft hoog- en/of halfstambomen appels en/of peren staan en wilt deze aan Groentje aanbieden. Vul dan het inkoopformulier in. 

 • De inname van appels en peren gebeurt op basis van een kwaliteitscontrole en een verzorgingsprotocol waar u voor tekent. Groentje wil namelijk dat de bomen waaraan het fruit groeit duurzaam verzorgd worden zodat u zo lang mogelijk plezier heeft van een goede opbrengst aan appels en een gezonde boom.
 • Wanneer de appels bijna rijp zijn, vragen wij u een zogenaamde zetmeeltest te doen, zodat er alleen goed rijpe appels worden geplukt. Deze test en een uitleg kunnen wij toesturen. Groentje kan alleen fairtrade zijn als we de consument ook een topproduct kunnen leveren.
 • Vervolgens maakt Groentje een afspraak met u om de appels op te halen of u krijgt van Groentje een lijst met verzamelpunten en data, waar en wanneer u de appels/peren kunt brengen. Bij het verzamelpunt krijgt u een ontvangstbevestiging met het aantal kilo’s en welke appelsoort genoteerd staat en in welke vorm u vergoeding ontvangt. Deze ontvangstbevestiging is uw factuur voor ons.
 • Uw vergoeding wordt in januari uitbetaald.
 • Voor 2017 nemen wij ongeveer 8000 kilogram fruit in. Groentje bepaalt in het voorjaar het aantal leveranciers. Met uw enthousiasme hopen wij dat het aantal leveranciers in de volgende jaren groeit.

Registratie van initiatieven

Ere wie ere toekomt. En samenwerking brengt iedereen verder. Dat is ons motto.
Initiatieven waaruit blijkt dat mensen samenwerken om de biologische verzorging van hoog- en halfstambomen te organiseren krijgen van ons een podium op het etiket van de fles. Er zijn al diverse verenigingen, stichtingen en organisaties bezig dit te organiseren. Bent u particulier en heeft u een appelboom in de tuin staan, dan kunt u samen met andere particulieren een initiatief vormen.
Een initiatief krijgt van ons een podium als er minimaal 1000 kilo appels wordt ingeleverd. Dit geldt ook als u een kleinschalige biologische teler bent en meerdere gewassen heeft waaronder appels/peren, die gezamenlijk 1000 kilo gewas opleveren.

Veelgestelde vragen

 • Op welke locaties en data is de fruitinzameling? +

  Almere-Haven Hal24 - vanaf 3 oktober elke maandag, tussen 15.00 - 17.30 uur. Lelystad: wijngaard El Placer - vanaf 3 oktober elke zaterdag tussen 11.00 tot 14.00 uur.
 • Kopen jullie fruit uit mijn tuin? +

  Jazeker!
 • Welk fruit kopen jullie in? +

  Hier komt een tekst.
 • Komen jullie het fruit halen? +

  Hier komt een tekst.
 • Doen jullie ook aan loonpersen? +

  Op dit moment is het nog niet mogelijk, maar het staat wel in onze planning.
 • 1

Heeft u een andere vraag?

Stel uw vraag via het contactformulier en wij doen ons best deze zo snel mogelijk te beantwoorden.